Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Σχόλιο για το ψήφισμα συμπαράστασης προς το Δήμαρχο Κ.Πελετίδη




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙA

Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 10 του Φλεβάρη τέθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού ψήφισμα  συμπαράστασης στο διωκόμενο Κώστα Πελετίδη, δημάρχου Πάτρας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για παράβαση καθήκοντος, γιατί με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ δεν διευκόλυνε δράσεις της Χρυσής Αυγής.  Η  διοίκηση  κατέθεσε  από  την  πλευρά  της  ψήφισμα  για  το  ίδιο  θέμα,  ίδιο με το  αντίστοιχο της Κ.Ε.Δ.Ε.  , το  οποίο τελικά  υπερψηφίστηκε  από  τη  ΛΑΣ,  από τη διοίκηση (με ένα κατά από τον κύριο Γιάκη) και την παράταξη της Συμπολιτείας.
Καταψηφίστηκε από την μείζονα αντιπολίτευση, την παράταξη του κυρίου Τσαμασλή, που εκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ, εκτός από τον κύριο Βουδούρη που το υπερψήφισε.
Από την παραπάνω εξέλιξη οφείλουμε όλοι μας να βγάλουμε συμπεράσματα. Ποια ήταν η πολιτική πράξη του δημάρχου Πατρέων η οποία τον κατέστησε διωκόμενο; Η απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής-οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η άρνηση της οποιασδήποτε διευκόλυνσης, από τη μεριά του δήμου, σε όποια δράση του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Η άσκηση του δικαιώματος μιας διοίκησης και ενός ΔΣ, να παίρνει πολιτικές πρωτοβουλίες για να εμποδίσει το δηλητήριο που βγαίνει από τους λόγους και τις πράξεις της, να ποτίσει τα μυαλά του πατραϊκού λαού. Όταν οι ίδιοι την ίδια στιγμή πράττουν εγκλήματα για τα οποία νιώθουν περήφανοι, λειτουργούν ως δουλεμπορικό γραφείο, διαφημίζουν τη ρατσιστική τους συμπεριφορά, ως πράξη δήθεν προστασίας των Ελλήνων, μέσα από απάνθρωπες και μισαλλόδοξες πράξεις.
Κάποιοι είχαμε την τιμή, με απόφασή μας, να σταθούμε δίπλα, έστω και με αυτόν τον τρόπο, σε έναν δήμαρχο που δε δειλιάζει να πράττει το καθήκον του, να μη βάζει δηλαδή την υπογραφή του κάτω από έγγραφα που θα δίνουν πλατείες και άλλους δημοτικούς χώρους, για να προπαγανδίζουν οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής το ναζιστικά τους πιστεύω και τα εγκλήματά τους.
Κάποιοι μέσα στο ΔΣ, και αυτοί με απόφασή τους, στάθηκαν απέναντι στην πολιτική επιλογή συγκεκριμένων ανθρώπων και φορέων να μη βάζουν πλάτη ή να μη στέκονται απαθείς στη διείσδυση της ναζιστικής ιδεολογίας στη λαϊκή συνείδηση. Αλήθεια την ίδια στιγμή, σε ποιους στάθηκαν δίπλα;
Ο προβληματισμός δικός σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.