Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δυναμική πορεία μαθητών από τα σχολεία της Αττικής.- Βίντεο...

Δυναμική πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν μαθητές από σχολεία της Αττικής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών Αθήνας και Πειραιά και της Συντονιστικής Επιτροπής ΕΠΑΛ.
«Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι μ’ αγώνες κατακτιέται» και «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» τα συνθήματα που φώναζαν οι μαθητές, ενώ το κεντρικό πανό έδινε το στίγμα «Παλεύουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει σε εμάς και τα παιδιά όλου του κόσμου».
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας μίλησε
στη συγκέντρωση στα Προπύλαια ο Γιάννης Κορομηλάς. Χαιρέτισε τους μαθητές που βρέθηκαν στα Προπύλαια, τα 5μελή και 15μελή που πήραν απόφαση συμμετοχής και στήριξης του συλλαλητηρίου, αλλά και «όλους εκείνους τους μαθητές που δεν κατάφεραν να είναι εδώ μαζί μας είτε λόγω ενδεχόμενου φόβου ή άλλων συνθηκών, αλλά γνωρίζουμε πως το μυαλό τους είναι εδώ».
Τόνισε πως οι μαθητές δεν ξεκινούν από το μηδέν καθώς προηγήθηκε συζήτηση και προβληματισμός στα σχολεία για το τι φταίει. «Σήμερα δεν τελειώνουμε αλλά αρχίζουμε. Το σημερινό συλλαλητήριο είναι η αφορμή για να δυναμώσει η συζήτηση για την αιτία των προβλημάτων μας. Για να δοθούν λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες μας, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει».
Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα εκπρόσωποι των μαθητών από το 3ο Λύκειο Υμηττού και από την ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου.
Οι μαθητές κινητοποιούνται ενάντια στο σχολείο που τους εξοντώνει αντί να τους μορφώνει, το σχολείο-εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων. Διαμαρτύρονται και για το γεγονός ότι οι γονείς τους πληρώνουν πολλά λεφτά για φροντιστήρια και ιδιαίτερα, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων.
Επισημαίνουν ότι «η τελευταία κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές και η κατάργηση των επαναληπτικών είναι το κερασάκι στην τούρτα, αφού αυξάνει το άγχος, τη δυσκολία, τα έξοδα για τις οικογένειές μας!».
Οι Συντονιστικές Επιτροπές καλούν παράλληλα σε συνέχιση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα, με συλλογή σχολικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης, προετοιμασία θερμής υποδοχής τους στα σχολεία και τις γειτονιές που τα φιλοξενούν. Να πάρουν ακόμα περισσότερα σχολεία, 15μελή, 5μελή αποφάσεις καταδίκης των φασιστών της Χρυσής Αυγής που στοχοποιεί τα προσφυγόπουλα, παιδιά που είναι θύματα του πολέμου.

Πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.