Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Καβάλα: Μαζική παράσταση στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» (ΦΩΤΟ)

Από την κινητοποίηση στην Καβάλα
Δυναμική διαδήλωση μέσα στον εργασιακό χώρο του Μαρινόπουλου και συγκεκριμένα στην διεύθυνση του καταστήματος, πραγματοποίησαν το πρωί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ζητώντας να μην υπογραφούν νέες ατομικές συμβάσεις που προβλέπουν μείωση 8% στο υπάρχον μισθό των εργαζομένων.
Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης οι δυνάμεις του σωματείου και οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαίτησαν από τον διευθυντή να παραδώσει ό,τι νέα σύμβαση είχε υπογραφεί. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, η μοναδική νέα υπογεγραμμένη σύμβαση που είχε στα χέρια του η διεύθυνση του Μαρινόπουλου παραδόθηκε στις ταξικές δυνάμεις όπου και σκίστηκε.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων του Μαρινόπουλου, καθ όλη την διάρκεια την κινητοποίησης ήταν παρόντες, δηλώνοντας ότι δεν θα υπογράψουν τις νέες μειωμένες συμβάσεις και ζητώντας από το σωματείο να είναι στο πλευρό τους.
Οι πιέσεις και η τρομοκρατία από τη διεύθυνση του Μαρινόπουλου προς τους εργαζόμενους ότι όποιος δεν υπογράψει κινδυνεύει με απόλυση, δεν «έπιασαν τόπο». Το σωματείο δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό τους μέχρι την τελική νίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφείτε ως μέλος του ιστολογίου για να μπορείτε να σχολιάσετε. Κάθε σχόλιο παρακαλούμε να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημόσιας σχολιογραφίας: να είναι εντός θέματος, να μην έχει υβριστικό περιεχόμενο κλπ.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.